Kuhan – ahvenen jigaus

JIGIKALASTUS

jigiahven_204x  joni-maarit_202x

Jigaus on erittäin kevyt ja hyvin saalisvarma tapa kalastaa kuhaa ja ahventa. Käytettävät välineet sopivat ikään ja sukupuoleen katsomatta aivan kaikille ja ovat helppoja sekä yksinkertaisia käyttää.

Jigi on painolla varustettu yksihaarainen koukku. Itse vieheenä käytetään koukkuun pujotettua silikoni- tai kumisyöttiä ns. jigihäntää. Jigihäntä on yleensä toukka, mato, tai kalajäljitelmä, joka heittäen tarjotaan pohjan tuntumassa oleileville kuhille ja ahvenille keliin ja vedensyvyyteen sopivan jigipään avulla.

Jigaaminen näyttää helpolta, jota se onkin, kun vain keskittyy ja pääsee juonesta kiinni. Huono keskittyminen, väärä tekniikka, tai vain väärät välineet ovat suurin este onnistuneelle kalastukselle.
Oppaamme tuntevat toimintaympäristön, käyttämämme välineet ja varusteet ovat huippuluokkaa. Tähän kun lisätään rautainen ammattitaitomme, niin ainoaksi kysymysmerkiksi jää kalojen yhteistyöhalukkuus.

VERTIKAALIJIGAUS

Kuhaa ja ahventa voi myös jigata käyttäen apuna sähköllä toimivaa keulamoottoria. Tätä kalastusmuotoa kutsutaan vertikaalijigaukseksi. Vertikaalijigaus on todella jännittävä kalastusmuoto. Se on keskittymistä vaativaa kalastusta, jossa viehe lasketaan alas pohjan tuntumaan.
Veneen hitaasti liikkuessa kala houkutellaan pienin liikkein iskemään jigiin. Kalan tärppi on todella vaikuttava kokemus. Tärppi jää vain tärppinä kaivelemaan mieltä, jos ei ole tarkkana

Uusinta teknologiaa edustava MotorGuide Xi5 sähkömoottori, 3kpl Lowrance kaikuluotainta sekä erittäin laadukkaat vavat keloineen helpottavat toivottuun lopputulokseen pääsemistä.

Me opastamme sinut ja ystäväsi jigikalastuksen pariin. Päivän päätteeksi pidämme pienen ja opettavaisen kalankäsittelynäytöksen. Käsittelemme saaliin, tai osan siitä toiveidesi mukaan, kotiin vietäväksi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone