Hauen perhokalastus kelluntarenkaasta

Hauen perhokalastus kelluntarenkaasta

Hauen perhokalastus kelluntarenkaasta 1 – 2 henkilöä. Kalastuksen “Vihreä”luokka.

Hauen_perhokalastus_kellurenkaasta

Saapuminen rantaan.. hiljaisuuden kuunteleminen.. veden, ilman aistiminen kaikin tavoin..

Välineiden kasaus, renkaan pumppaaminen, vuodenajan sekä veden lämpötilan vaatima kerrospukeutuminen, sukalliset kahluuhousut, kalvopusakka, kelluntaliivit, pipo, kynsikkäät, Polaroid-lasit. Kuljet rantaan kelluntarengas, perhovälineet ja räpylät mukanasi.

On aika olla yhtä veden ja maiseman kanssa..

Kelluntarengas on pumppaamalla täytetty U:n, tai oikeammin V:n muotoinen tuoli, jolla liikutaan selkä edellä kulkien räpylöiden voimalla. Olo on kuin istuisi vedessä nojatuolissa, erona että tuoli liikkuu ja pyörii haluamallasi tavalla, vain jalkoja liikutellen.

Tämä kalastusmuoto vaatii jo hiukan perhokalastuksen tuntemista. Heittojen pituus ei ole ratkaisevaa, mutta pieni osaaminen helpottaa päivän kulkua. Ei kuitenkaan ole tavatonta, että hauki iskee aivan renkaan vierestä, joten perhon saaminen veteen on tärkeämpää kuin heiton pituus, tai sen kauneus.

Kalat eivätkä muutkaan eläimet tunnu säikkyvät kelluntarengasta. Liikkuminen kelluntarenkaalla on hiljaista, eikä se riko luonnon rauhaa ja kalastaja on kuin osa luontoa. Perholla kalastaminen ei myöskään tuota juuri minkäänlaista ääntä, joten se ei häiritse edes ranta-asukkaita, he harvoin edes huomaavat kaislikon kuvetta myöden liikkuvaa perhokalastajaa.

On vaikea sanoa mikä renkaasta kalastamisessa on parasta, mutta harvoin pääsee niin aitiopaikalta näkemään hauen tärpin, tai viehettä seuraavan, toista metrisen pedon valmistautumista iskuun.. Ja kun se isku tulee, se hetki on ikimuistoinen. Hauki on todella nopea ja voimakas vastustaja. Sen voima ja raivo kertaantuvat perholla renkaasta kalastettaessa.

Kalastaminen kelluntarenkaasta vaatii terveydentilalta ja fysiikalta hyvän yleiskunnon.

Vaarallista se ei ole, mutta liikuttaessa on käytössä lihaksia joita ei välttämättä juuri tule käytettyä. Päivän aikana kuljettava matka on lyhyt, mutta kalastus on tarkkaa ja tehokasta. Kalastaminen tapahtuu yleensä rannan välittömässä läheisyydessä ja opas on läsnä soudettavan, ilmatäytteisen katamaraanin kanssa. Näin varmistetaan tarvittaessa myös hinauksen mahdollisuus.

Jos haluat kokea jotain uutta, tai vain kokeilla onko tämä sinulle sopiva tapa kalastaa, niin ostamatta välineitä ja varusteita asia selviää helpommin kuin arvaatkaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone