Teemapäivä

Teemapäivä

Kalastusmetodit sekä vieheet kehittyvät koko ajan. Helpoin tapa opetella uusia vieheitä, kalastustapoja ja –alueita, keloja sekä vapoja jne. on teemapäivän aikana kalastusoppaan kyydissä.


Alla muutamia tutustumisen arvoisia teemoja joiden ympärille voi kalastuspäivän suunnitella ja jonka voi hankkia vaikkapa lahjakortilla lahjaksi lapselle, vanhemmalle tai kumppanille.

Shad, eli shädi, on kookas 15cm – 30cm pituinen yleensä kalaa muistuttava 60g – 150g painoinen silikoniviehe. Kohdekalana on keväinen sekä syksyinen suurhauki.

Hyrräkela. Jerkin ja shädin ohessa opetellaan myös käyttämään hyrräkelaa, joka oikeastaan on ainoa oikea kelatyyppi kalastukseen raskailla vieheillä, vaikka avokellallakin se on mahdollista.

Kalankäsittely. Saalismäärän noustessa kymmeniin ja kymmeniin kappaleisiin, astuu kuvaan mukaan saaliin valikoiminen sekä käsittely. Miten kohdella kalaa ja millaisia apuvälineitä kalastukseen, sekä kalan perkaamiseen on hyvä hankkia, koska valikoivaan kalastukseen sisältyy myös kalankäsittely ruoaksi.

Pariskunnat, vanhempi – lapsi, perhe kalaan teemapäivät ovat ikimuistoisia kokemuksia, eikä omia varusteita tarvita.
Lisää..

Takaisin palvelut sivulle